Mire hasznosítható?

Az INPHONE a 3d fémnyomtatás terén szerzett tapasztalatai alapján, most egyedi fémmegmunkálási igényeket is teljesíteni tud.

Elsődlegesen az építő, nehézipar és gépjármű ipar számára a JC360 SENSOR szolgáltatást bevezető vállalatoknál igényre szabott, az érzékelőket magába foglaló munkavédelmi sisakok fröccsszerszámainak gyártására szereztük be a 3D fémnyomtató gyártóberendezést, de szabad kapacitásunkat bármilyen egyedi munkavédelmi sisak fröccsöntőforma gyártására hasznosítani kívánjuk.

A technológiáról

A 3D nyomtatással ma már nem csak polimereket, hanem fémeket, illetve fém alkatrészeket is elő tudunk állítani, amelynek a lényege, hogy fémporból lézer megolvasztás segítségével 3D-s alakzatokat, támasztóanyag alkalmazásával pedig belső szabadfelületeket, vagy un. „bennszülött” alkatrészeket tudunk létrehozni, amiket egyébként más technológiával nem lehet előállítani.

A fröccsöntéssel előálított termékek esetében a fröccsformák bonyolult alakzatai, olcsóbban és gyorsabban létrehozhatók. A gép és járműipar számára, a kutatás fejlesztési projkteket alkatrész prototípusok előállításával, számos anyagminőségben tudjuk támogatni.

A korábbi gyakorlatot túlszárnyalva a fémporból készült alkatrészek már nem prototípus szerepet töltenek be, hanem azonnal beépíthető gépelem, alkatrész, vagy szerszám készül közvetlenül. A fémpor összetétele, szemcse mérete, típusa, fajtája az piaci adottságnak tekinthető, amelyet folyamatosan fejlesztenek, átalakítanak, ezért részben ez határozza meg az alkalmazhatóságát. Jelenleg a piacon jellemző módon az alumínium, acél, titán és ezek ötvözetei vannak jelen.

A technológia jelentősen hozzájárul a termékek előállítása során befektetett egységnyi költség és a hozzáadott érték arányának javításához. A gyártási költségek csökkenése hosszútávon nem csak az iparra lesz hatással, hanem az egész társadalom számára olcsóbb termékeket jelenthet.

Egyedi igényeire kollégáink személyre szabott segítséget nyújtanak.